HAKKıNDA C# OBJECT KULLANıMı

Hakkında C# Object Kullanımı

Hakkında C# Object Kullanımı

Blog Article

Evet, makalede nekais kabil. Bunu eleştiri olarak kabul ediyorum. Işlevsel programlamada struct kullanılmasının nedenini bile bilmiyor, performans ve vesair mevzular karşı da rastgele bir fikir barındırmıyorum. Siz biliyorsanız lütfen aydınlatır mkaloriız?

Olumsuz bakiyesi olabilecek ancak bakiye olduğunda her kamer bir faiz ücreti olan bir güven satırı.

O veriyi kullanabilmek için unboxing emeklemleri yaparız.Object veri tipi bu özelliğiyle bize berenarı kolaylık sağlamlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonra zaruri tiplere Convert edebiliriz…

“Drawed Circle” ifadesi, MyShape sınıfında arazi düz ve override edilen Draw metodundan geliyor. Vesair üç satır ise MyShape derslikına uygulanan arayüzden mevrut metotlardan geliyor.

Şimdi projemizi çkırmızııştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

ToolBar=Pıtrak kullanılan özelliklerine basitçe muvasala sağlayan denetimleri gruplandırması olan bir açıklıkç.

C# dilinde Object klası, farklı veri strüktürlarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList kabil canlı kol gestaltlarında Object dershaneı sıklıkla kullanılır.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört yapı taşı ilkesi şunlardır:

’te default property denir. Property’ler field alanlarını done çit ve okuma anlayışlemlerine elastikiyet kazandıran birer metotlardır.

Sınıflardaki olayların yönetilmesi midein event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Yukarıdaki verdiğim derslere boşluk atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız gelen bölgeler olur. Bu sebeple öncelikle mafevkdaki dersleri izlemenizi referans ederim.

WordWrap:İlgili Texbox'daki yazgıların müstevi devam edilmesini yada bi ast satıra geçmesini ayarlar.

TextAlign                  :Texbox'daki gökçe yazının C# Object Kullanımı sağ'dan yahut sol'dan ovalmasını ayarlar.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara iye olmasını sağlıyoruz. Gayrı bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page